Bunden Konkurrence

Gudenaadalens Bryghus

Ulstrup Whisky- og Øllaugs bryggergruppe

 

Bunden opgave (afholdtes første gang ved vinterfesten 2007)

 

Formålet med denne konkurrence er at studere og værne om karakteristika ved klassiske øltyper, klassiske bryggemetoder, eller eventuelle bindinger til ingredienser. Opgaven defineres suverænt af håndbryggergruppen. Opgaven fastlægges, således den senest kan stilles ét år før konkurrencen (altså typisk ved den foregående vinterfest). Man kan kun deltage i denne kategori efter at være godkendt brygmester i den frie konkurrence (senest samme aften).

 

Man kan deltage som enkelt brygger, eller på et hold. Der kan deltages med én øl. Selve konkurrencen er en blindsmagning hvor smagspanelet (alle i lauget) laver en pointbedømmelse i rangorden. Dette danner så grundlag for 1., 2. og tredjepræmie. Konkurrencen ledes af ceremonimesteren.

 

  1. Tilmelding til konkurrencen er senest én uge før vinterfesten.
  2. Der medbringes ca. 15-20 liter øl (konkurrencedeltageren står selv for udgiften til øllet) - øllet kan være tappet i emballage af eget valg. Umiddelbart før smagningen, tappes øllet på kander, så anonymiteten bevares.
  3. Konkurrenceøllene nummereres af en eller flere betroede personer.
  4. Der trækkes lod om smagsrækkefølgen.
  5. Efter tur vurderes de deltagende drikke ved brug af et udleveret bedømmelsesskema (Ølsmagningsskema)
  6. Der er ingen præsentation af øllet
  7. Der hældes 10cl øl op til hvert laugsmedlem (dommer)
  8. Bedømmelsen foretages på bedømmelsesskema.
  9. Når alle deltagerøl er smagt, uddeles og indsamles stemmeseddel (hemmelig afstemning). Point sammentælles.
  10. Rangliste udarbejdes og de 3 bedste bryggere offentliggøres.
  11. Der uddeles vandrepokal til vinderbryggeren.

 

 

År

Opgave Stillet

Vinder

2007

Der skal brygges en porter

Torben Markussen

2008

D skal brygges et julebryg.

I må selv bestemme, hvilken gær i bruger, altså om det er en under- eller overgær, samt type.

 

Farven bestemmer i selv, men den skal smage af "julens glæde" og indeholde en alkoholprocent over 5,5%

 

Men nu til det svære.....

 

Øllet skal indeholde mindst én "jule ingrediens", der skal være fremtrædene i øllet. Det kunne f.eks. være:

 

Koriander, lakridsrod, appelsiner, dadler, figner, stjerneanis, kanel, honning eller kandis.

Ernst Klausen

2009

Der skal brygges en Brown Ale

Der skal brygges en af tre typer der findes i Beercalc (Engelsk Brown Ale, Amerikansk Brown Ale eller Belgisk Brown Ale). Disse bliver trykt på bagsiden af smagspanelets vurderingsskema.

Brian Pihl Pedersen

2010

Der skal brygges en Undergæret Øl

I mangel af deltagere der kunne få den undergærede øl til at lykkes (Beerking og Ølmagnatens) var også ale typer inviteret til at deltage.

Hans Henrik Løgkjær

(med en Brown Ale)

2011

Der skal brygges en mørk Hvede

Bjarne Zimmer

2012

Konkurrencen er en "Bock"

Bjarne Zimmer

2013

Der skal brygges en stærk øl

Bjarne Zimmer

2014

En belgisk insireret Ale type (overgæret)

Bjarne Zimmer

2015

En amerikansk øltype. Der skal bruges udelukkende amerikanske humler og gær

Peter Liseborg

2016

En britisk øltype. Der skal bruges udelukkende britiske humler og gær

Bjarne Zimmer

2017

Der skal brygges en tysk "Bock"

René Klosterskov, Flemming Krarup Rasmussen

2018

Favoritøl. Bryg din bedste øl - alle typer

Morten Kastrup

2019

Biére de Garde

 

Copyright © All Rights Reserved